Carquinyolis de Ca l'Ample de Rupit
Dibuix de la Pilarín Bayés

Els carquinyolis són unes pastes dolces i seques que s’elaboren a moltes localitats dels Països Catalans.

Les primeres receptes de carquinyolis són de fa un segle i mig. Els ingredients principals dels carquinyolis són ous, llet, sucre, farina i ametlles. La seva forma és allargada, tenen una textura dura i amb un gust marcat per l’ametlla.

Es poden menjar sols, o també es poden acompanyar de cafè, xocolata, llet, vi dolç o Ratafia.

Aquestes pastes es mengen fredes i, si es vol, es poden mullar a dins del got ple de vi dolç o de ratafia. L’ametlla ha de ser sencera i sense pelar.

A Rupit en trobareu a Ca l’Ample, juntament amb altres productes típics de la zona.

Escrigui el seu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s