LONDRES PER ALS NENS / LONDRES AMB MAINADA

 1. Palau de Buckingham [Buckingham Palace] Barri de Saint James

La monarquia britànica manté la Guàrdia Reial en els quarters propers de Wellington (set regiments: dos de cavalleria i cinc d’infanteria). Són els protagonistes de l’atractiu canvi de guàrdia. Cal arribar-hi a les 11.30 h., moment en què comença la rua militar. Soldats de guàrdia amb la jaqueta vermella, els pantalons negres i amb un barret alt i gran, de color negre, recobert amb pell d’ós. (S’anomena Busby: és el capell anglès més famós.) Amb fusell, amb baioneta. Amb una expressió seriosa, immutable, impertobable. La cerimònia dura una estona. Amb la música de marxa, els soldats amb uniformes desfilen amb passos marcials, en una formació perfecta. A l’estiu desfilen tots els dies; a la resta de l’any, els dies parells. I si fa mal temps, suspenen la desfilada.

33a0dcbe83d6cba902ebaa57fe022d89.jpg

 1. London Eye [L’ull de Londres] / Millenium Wheel [La roda del Mil·leni]

Una sínia gegant, blanca, i d’acer (Disseny: David Marks i Julia Barfield. Març, 2000). Tot un símbol de la ciutat. Vistes aèries de la ciutat i del Tàmesi. Tot Londres, al teus peus. Trenta-dues càpsules ovoides, tancades. Hi caben vint-i-cinc persones en cadascuna. La durada del periple són trenta minuts. Mai no s’atura. Va tan a poc a poc que es puja i es baixa sense que calgui parar la màquina. Hi ha la possibilitat de comprar un bitllet combinat: pujada a la nòria i passeig pel riu Tàmesi. I també, per als més sibarites: nòria, i cava i xocolata tot fent la volta.

images-2

3. Legoland. Parc temàtic. Situat a l’oest de de Londres, enllà, enllà. (A quinze minuts del centre de la localitat de Windsor i del Castell de Windsor.) Ciutats, paisatges i persones reproduïdes al natural amb els blocs petits de Lego, i també tot tipus d’atraccions interactives.

Adreça: Winkfield Road, Windsor. Berkshire SL4 4AY. Horari: de les 10 h. a les 6 h.

IMG_5683.jpg

4. IMAX (Science Museum) Museu IMAX de la Ciència]. Edifici de cristall, de forma cilíndrica, amb set pisos. Ofereix el sistema més avançat de projecció 2D/3D del món. La millor pantalla d’Anglaterra.    Direcció: Exhibition Road. South Kensington. London, SW7 2DD.      Metro: South Kensington.     Horari: de les 10 h. a les 18 h.

 1. Little Venice  “Petita Venècia”           A l’oest del barri de Maida Vale

Gavarres i vaixells-casa reblerts de flors. Bandada d’ànecs. Vaixells de la bohèmia, dels artistes, dels jubilats, dels gais i també d’algun diputat, que cada matí se’n va al Parlament. Filades d’arbres flanquegen els dos canals: el Canal de Paddington i el Regent’s Canal. Aquests dos canals conflueixen en un gran estany triangular, des del qual surt un tercer canal, el Gran Union, sense sortida. Espectacles i ofertes d’oci en els vaixells: restaurants, bars i un teatre de titelles (putxinel·lis): Puppet Theatre Barge. Metro: Warwick Avenue Station / Bakerloo Station / Paddington Station.

 1. Telefèric.   MBNA Thames Clippers [catamarans] i Telefèric dels Emirates Air Line.

Puja al telefèric de Emirates Air Line. Tot sobrevolant el riu Tàmesi, gaudeix d’unes vistes espectaculars. El telefèric creua el riu entre Greenwich i Royal Docks. Les cabines arriben cada trenta segons, i el viatge dura deu minuts en cada direcció. (El recorregut és molt curt.) S’hi pot pujar per qualsevol de les dues espones: a North Greenwich o bé al Royal Victoria.   Metro: North Greenwich (Jubilee Line).    Autobús: North Greenwich Bus Station (188 des de Central London).    L’opció més bona: Baixar per la banda de Royal Victoria i agafar el DLRDocklands Light Railway– (el Tren Lleuger)

Horari:

Del 2 oct. al 31 març: de dl a dj. 7 am-21 pm. ; Dv. 7 am-23 pm.; ds i dg 8 am-23 pm.

De l’1 d’abril – 30 juny: de dl a dj. 7 am-22 pm. ; Dv. 7 am-23 pm.; ds i dg 8 am-23 pm.

De l’1 juliol a l’1 d’oct.: de dl a dv. 7 am-23 pm.; ds i dg 8 am-23 pm.

Hi ha la possibilitat de fer un passeig nocturn amb el telefèric. Cada dia a partir de le 7 h. El trajecte és més llarg que el diürn. A més, hi ha un audiovisual.

 1. Passejada en bicicleta

London Bicycle organitza passejades guiades pel centre de la ciutat.

 1. Parcs d’atraccions 

– Thorpe Park. Als afores de la ciutat. Diversions per a totes les edats.

– Chessington World’s Adventure. A trenta quilòmetres de la capital. Emoció per a tot el dia. Zones temàtiques amb cinquanta punts de diversió, classificades segons les edats: batalles amb làser, apaigament d’uns dracs plens de fúria, baixada a les mines…

 1. Zoo científic més antic del món

Regent’s Park. Micos, hipopòtams pigmeus i els dragons de Komodo, que escupen verí per la boca. Instal·lacions esportives. Rem.

 1. Museu de La Infància. (de Berthnal Green) Col·lecció extensa de jocs i ninots.
 2. Museu Livesey
 3. Museu Ragged School
 4. Museu Horniman
 5. Museu de Les Joguines Pollocks
 6. Museu de Cera Madame Tussaud Waxworks. Al barri de Marylebone, zona neta, tranquil·la i endreçada. Al sud de Regent’s Park. Galeria magnífica de personatges reals i de ficció.
 7. London Aquarium. A prop del Big Ben. Possibilitat d’acaronar els peixos més diversos, tot ficant les mans a l’aigua. Cinquanta àrees d’exposició. Tres-cents espècies de peixos. Taurons i esculls de corall.
 8. London Fire Brigade Museum. Winchester House, 94A. Southwark Bridge Road.   Història dels bombers de Londres. Des de fa més de tres-cents anys. Evolució de les seves tècniques. Camions. Eines. Bombes d’aigua. Cascos. Destrals. Mànegues. Cal fer la cita prèvia.        Metro: Southwark station i Borough station

18. Cutty Sark. Est King Wiliam Walk (Greenwich)

Aquest vaixell emblemàtic és a la riba sud del Tàmesi, enfront de l’Isle of Dogs. Un dels darrers clippers (1869) de la ruta del te, des de la Xina fins a Londres. Va transportar mecaderies fins al 1922. Vaixell-museu, que està molt ben integrat a la plaça, atrapat en un dic sec. I assentat enlaire, dalt d’un pedestal. Perfecte, bellíssim, elegant, quasi immaterial i lleuger. Passejada per la coberta. Visita a les cambres i la bodega. Col·lecció de figures de porcellana. Exposició interactiva sobre la navegació d’aquesta nau, amb totes les seves aventures. De més a més, observació de tot els casc restaurat a través d’una gran vidriera. Amb mainada, la visita paga la pena.

 1. Autobusos vermells                Double Decker

El transport més barat i, per a molts, l’alternativa més bona. Tot una atracció per als turistes. Les línies núms. 11, 15 i 38 són les més recomanables per fer aquest recorregut urbà. (Mireu de pujar al pis superior.) N’hi ha un de nocturn (lletra N) que surt de Trafalgar Square. Cal portar l’Oyster Card, vàlida per a tots els trasnports públics de la ciutat.

dibujos-ninos-medios-transporte-autobus
Double Decker
 1. Túnel per a vianants al barri de Greenwich.Travessa a peu per sota el Tàmesi.

Greenwich Foot Tunnel (1902)Pots fer la travessa a peu per sota el Tàmesi. Aquest pas subterrani, de 370 metres de longitud, uneix les dues espones del riu Tàmesi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Escrigui el seu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s