ROMA PER ALS NENS | ROMA AMB MAINADA

 1. Bioparco                   Viale del Giardino Zoologico

El Bioparco, al nord de Villa Borghese, és un dels zoos més antics d’Europa. Ara uns espais moderns han substituït les gàbies velles com ara la Vall de l’Os, els Boscos de Llops, el Poble Ximpanzè i una exposició sobre La sabana africana. Aquí els animals es poden estudiar, estan cuidats, tenen espai i no estan engabiats. És una oportunitat excel·lent per divertir-se amb la família. Ah, estigueu atents a l’horari dels àpats dels animals. És una oportunitat molt interessant veure’ls com mengen. La cassa dels rèptils –reptilarium– és una visita obligada. El Museu de Zoologia és al costat. Bus núm. 217, 910

cuadros-en-lienzo-chimpance-dibujos-animados.jpg

 1. Bocca della Verità     Piazza Bocca della Verittà, 18

La llegenda diu que uns sacerdots medievals solien posar escorpins dins la Boca de la Veritat perquè pessiguessin la gent. Una altra llegenda també explica que la boca mossega els mentiders.     Bus núm. 44, 81, 95, 271, 628 | Metro Línia B

 1. Circo Massimo   Via dei Cerchi i Via del Circo Massimo

El circ estava ple. Més de 250.000 persones animaven les seves quadrigues preferides a a l’estadi, que abans ocupava aquesta parc tan gran. Deixeu que els vostres fills corrin per aquest espai imitant els intrèpids corredors. Naumachia: una pizzeria perfecta per als nens prop del Colosseu.  Bus núm. 81, 160, 175, 628 | Metro Circo Massimo | Tramvia 3

 1. Piazza di Spagna

Els vostres fills hi tindran la possibilitat de cremar energies tot pujant i baixant la llarga Scalinata Spagnola. Que hi trobin l’obelisc romà, a la part superior de l’Scalinata i La Barcaccia –la font de Bernini inspirada en un vaixell que va naufragar- a la part inferior.    Metro Spagna, Línia A

 1. Museo Explora, Il Museo dei Bambini di Roma       Via Flaminia , 82

Museu dedicat al nens, i situat en una estació antiga d’autobusos al nord de la Piazza del Poppolo. Hi poden explorar l’art, la ciència i la natura amb jocs interactius que fomenten el “tocar, provar i jugar”. Construït com si fos una petita ciutat, el museu divideix les activitats en tres gruops d’edat, des dels nadons fins als dotze anys. Supermercat infantil (comprar, etiquetar productes…). Zona de cuina. Fins i tot, un banc. Laboratori d’Educació Alimentària. Tallers educatius. L’entrada et permet accedir al museu quatre vegades al dia, amb una durada màxima d’una hora i quaranta-cinc minuts per cada visita. Lloc imprescindible per anar-hi amb nens. I zona verda amb jocs a l’aire lliure. Botiga per als nens. Bar. Pizzeria.      Metro Flaminio, Línia A

images-3
Carret del supermercat
 1. Parco Regionale Appia Antica  [catacombes]     Via Appia Antica

En aquest parc hi ha una carretera antiga i uns quants cementiris subterranis. La Via Appia, que és una de les primeres carreteres romanes, i els seus voltants formen un dels parcs més amplis de la ciutat. Animeu-vos a fer una caminada o bé una pedalada per aquesta Via Appia, que és una experiència meravellosa. Pau i silenci. Hi ha uns sorprenents cementiris subterranis, com les Catacombe di San Callisto, que contenen les restes dels primers cristians i d’alguns papes. Passeig fantàstic. Jaciments arqueològics. Mausoleus. Villae. Capelles. Columbari. Un hipogeu.  Hostaria Antica Roma: restaurant prop de les catacombes.

 1. Piazza Navona                         

Aprofiti aquesta visita a la plaça Navona per descansar. Aquí trobarà moltes cafeteries, fonts molt boniques i artistes de carrer molt animats. Lloc perfecte per assaborir-hi un gelat deliciós. Bus núm. 70, 81, 116, 186, 492.

 1. Santa Maria della Conzecione dei Cappuccini     Via Vittorio Veneto, 27

Memento mori. Es tracta d’una església barroca del segle XVI plena de cadàvers a la cripta, on els ossos d’uns quatre mil frares estan preservats d’una manera commoverdora. Alguns esquelets es mantenen intactes; molts ossos formen part d’elaborats i macabres dissenys amb detalls arquitectònics que decoren cinc capelles subterrànies, el nom de les quals esgarrifen : Cripta del Cranis, Cripta de les Pelvis, Cripta de les Cames i les Cuixes i Cripta dels Tres Esquelets.   Bus núm. 52, 52, 63, 80, 95, 116 | Metro Barberini. Línia A

download
Memento mori.
 1. Tecnotown     Via Lazzaro Spallanzani, 1      

Aquests museu, que es troba dins la propietat enjardinada de la noble mansió Villa Torlonia (segle XIX), ha estat dissenyat per als nens de 8 a 17 anys. Marc incomparable. Technotown és un museu molt modern de ciència i tecnologia, que ofereix als nens una experiència amb imatges 3D, efectes especials de pel·lícules, tècniques de so i de música, robots, làsers i materials del futur. Planetari. Laboratori de doblatge. [Alerta! Durant el curs, els matins està obert només per a les escoles. I cal fer reserva de visita.]  Bus núm. 36, 60.

girl-listening-on-headphones-coloring-page.jpg

 1. Time Elevator     Via dei Santi Apostoli, 20

Una experiència multimèdia al cor de la ciutat antiga. Un viatge divertit a través de 2.700 anys d’història mitjançant tres pantalles panoràmiques, les cadires es mouen, amunt i avall, hi fa vent i un so que us envolta. Al teatre, s’hi fan dos espectacles: Una oda a la vida, que explica la història de la Terra des del big bang, i Escapa de la mansió Bane, una experiència horripilant en una casa de por. Petit museu. Botiga. Bus núm. 62, 63, 81, 85, 95, 117, 119, 160, 175, 492, 628, 630.

 1. Villa Borghese   Piazzale Napoleone I

Aquest parc ofereix unes vistes magnífiques sobre la Ciutat Eterna. Nombrosos camins i espais oberts per recórrer. Temples neoclàssics per explorar. Atraccions. Museus. Als nens, els agradarà molt el teatre de marionetes de San Carlino (viale del Bambini), que organitza representacions els caps de setmana durant tot l’any. Lloguer de bicicletes i patins. I risciò, que és una bicicleta singular per a dues o bé quatre persones. Barques de rem al Giardino del Lago, amb un rellotge hidràulic de l’any 1867. Metro Flaminio, Spagna.

download.jpg

 

Escrigui el seu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s