Rupit és un municipi situat al Collsacabra (a la comarca d’Osona) que gaudeix d’uns paisatges singulars que commouen, amb unes cases molt antigues i carrers d’una gran bellesa.

Rupit

El poble de Rupit, a 845 metres d’altitud i emmarcat en un paisatge privilegiat, conserva tot l’encant d’un poble medieval que el fa atraient, amb les cases assentades sobre la  pedra viva, amb un pont penjat de fusta, el pont medieval de can Badaire, l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel i amb uns carrers que posseeixen tots els atributs d’un bonic poble de muntanya.  Pruit (950 m. d’altitud), en canvi, agrupa un conjunt de masies disseminades, on destaca l’església de Sant Llorenç Dosmunts del segle XII.

El Collsacabra és una subcomarca d’Osona que té 142 km² d’extensió; està delimitada per la plana de Vic, la Vall de Sau i Les Guilleries, Cabrera i la Vall d’en Bas. Els cingles d’Aiats, la cinglera del Far, el Santuari de la Mare de Déu de Cabrera, l’Agullola i els cingles de Tavertet són alguns exemples de la bellesa d’aquest territori de la Catalunya interior.

⊗ L’Agullola
⊗ Salt de Sallent
⊗ Mirador dels Bassis