El Salt de Sallent és us salt d’aigua espectacular, un atractiu emblemàtic;  i una de les excursions imprescindibles quan es visita el poble de Rupit. Aquest racó del Collsacabra guarda un impressionant salt d’aigua de 100 metres d’alçada per on cauen cinglera avall les aigües de la riera de Rupit. Val molt la pena visitar-lo  quan la riera porta un bon cabal d’aigua. És a 3,5 km. de Rupit amb cotxe. Però és ben recomanable de fer l’excursió a peu.

Un altre dels molts al·licients per anar al Salt de Sallent és l’excursió que es pot fer vorejant els cingles del Collsacabra i, alhora, poder gaudir de les meravelloses vistes de L’Agullola i del salt des del mirador de la banda esquerra.

Per arribar-hi cal agafar la carretera de Sant Joan de Fàbregues fins la bifurcació que mena a la vora del cingle i seguir el camí indicat que porta al Mirador. Una altra manera d’arribar-hi és des del camí que comença a la plaça del poble de Rupit. Aquesta opció és molt adient per a tots els públics ja que el camí és fàcil de seguir i sense desnivell. Això sí, només es pot fer a peu.

L’Agullola

Mirador dels Bassis

Rupit i Pruit